Jdi na obsah Jdi na menu
 


kterak jsem na svátek oslavována byla

28. 4. 2009

Váha: stále neznámá, stále stejný důvod :)

Nová umění: zatím bohatě stačí ta stará

Ničitelovo skóre: několik balení papírových kapesníků, plyšová kačka

Pocity: zaneprázdněné

Tak jsem se konečně zas na chvilku dostala k tomu počítacímu stroji, abych se s vámi mohla podělit o veškeré aktuální bouřlivé dění. Protože se za to předlouhé období webového ticha událo přemnoho a já vás nerada nudím, opět vypíšu jen to nejdůležitější. Tou naprosto a bezkonkurenčně nejvýznamnější událostí byl můj svátek, jež připadá na 8. dubna. Páníci byli (ostatně jako vždy, přiznejme si to) velice štědří, což znamená, že jsem se dočkala modré pískací příšerky od páníka a plyšové (taktéž pískací) kačenky od paninky. Ale zejména a především se toho krásného dne panička přirachotila s krabicí plnou něčeho šustivého, chvíli s tím tropila rutyku a najednou byl tu! Funglpelech prímapelech!! Hajá se v tom jako v nebi a i když jsem si na to šustění musela nejdřív trochu zvyknout, nevyměnila bych jej za nic na světě, protože pes v něm může tvořit všelijaké roztodivné pozice a stejně z něj nespadne :). Upřímně, páníci chvilku zvažovali, jestli na něm nebudou spát sami, ale protože mě mají rádi a já si jej zasloužím, zůstal nakonec poprávu v mém výhradním vlastnictví :). Kukněte jaká jsem v něm fešanda:

Obrazek

Dalším mým významným skutkem je, že jsem se stala mediální hvězdou, protože ve zpravodaji  sdružení Moravskoslezského coursingu (MSC) s názvem Tlapky v trapu vyšla dvoustránka s nějakým paniččiným blábolem, kde líčí jak je to se mnou těžké. Prostě blábol no :).

Novinkou také je, že jsme se od minulého pondělí s nadšením vrhly na ten zatracovaný lovecký výcvik a musím vám říct, baví mě to jako máloco! Už jenom všecky ty zvířátka a ty jejich aromata, slídění, čenichání a běhání s ostatními ohaři! No blaho. Hnedle první lekci jsme cvičili poslušnost (maličko mě zlobí daun), slídění a vystavování a řeknu vám, bylo to fakt prima! Na včerejším výcviku jsme vyhledávali králíčka a bažanta, pilovali aporty (pořád stejně mě nebaví, přestože jsem si zkusila držet zajíčka i kačenu) a taky přinášení pernaté z vody. Plavat jsem se teda neodvážila, tak jsem jenom přivolávala aportek na břehu s očima na šťopkách a napjatá jak struna, ale byla to super podívaná a kačka voněla až hamba :). Pár fotek z prvního výcviku naleznete v našem albu. Ještě dodám, že na kvičáku se pilně připravujeme na zkoušky ZOP. Hlavně teda panička, protože pořád machometí obraty a chůzi ve skupině. Zkusím ji to doučit, nebojte.

Obrazek

 

 

Minulý víkend jsme se vydaly na výlet do Jankovic, za mou nevlastní ségrou Borou ze Skřivolánů. Je to totiž dcera od druhé fenky z chovné stanice kde je moje máma :). Moc jsem se na Borču a její paničku těšila a panička taky, ale co si budeme nalhávat, hlavním důvodem návštěvy a těšení byla ta hromádka šedivých klubíček, co se Borinkům narodila. Bora je teda vzorná máma a mě hned u vchodu preventivně kousla do ucha (auauau), asi abych se měla na pozoru a na štěnda třeba nešlápla, ale později zjistila že jí mimča neukradnem (ne že bychom nechtěli) a byla i docela fajn. Vyrazili jsme na prochajdu a později s páníkama na návštěvu ke známým do Otrokovic, kde jsme absolvovali parádní procházku kolem Dřevnice, takže když jsme vyrazili směr domov, byla jsme právoplatně prohlášena za odumřelou a celou cestu se z mé zadní sedačky ozývalo jenom tiché (!) chrupkání. Děkujeme Martě a Boře, neboli CHS Grey Eminence za parádní sobotní odpoledne! Fotodokumentace šedivého hemžení je na svém místě.

Poslední dvě neděle jsme trávili jak jinak než odpočinkově. Jednu na slunné brněnské přehradě - kuk a tu poslední na vycházce s kamarády přes Komín a Jundrov, kde jsme prošli minizoo a já se mohla zase vycachtat v řece :). Dobrodružné to bylo velice, ale dobrá věc se podařila a my i přes naprosto šílený vítr dorazili do cíle živí, zdraví a ještě k tomu s krásně vyfoukanou frizurou :). Skromnou fotodokumentaci se opět zavazuji dodat co nejdřív. Děkujeme všem zůčastněným za prima den!

Obrazek